Visthus rorbucamping

Overnatting og opplevelser på Helgelandskysten

  • Underkategori:

    • Opplevelsesturisme
  • Sesong:

    • Hele året
  • Parkering:

    • Parkeringsplass
Turkart Helgeland Kart Les mer Værmelding

Vishus Rorbucamping kan tilby gode overnattingsmuligheter i naturskjønne omgivelser med gode opplevelsesmuligheter! Gode muligheter både for fiske, vandring, dykking mm.  

Visthus Rorbucamping ligger idyllisk til ved Norges reneste fjord. Ytters i den 22 kilometer lange fjorden, ligger Visthus Rorbucamping. Beliggenheten gjør at den passer yppelig for mennesker som setter pris på sjø, fiske og båtliv. Vishus Rorbucamping er bygd opp rundt en gammel landhandel. Hovedbygdningen står på pæler i fjæra - nærmere sjøen kommer man ikke! Vishus Rorbucamping har et eget kaianlegg rett utenfor døra - og tilbyr en rekke båter til utleie - klare til bruk. God kaiplass, gjør det mulig at de som ønsker det kan ankomme med egen båt.   

I fjorden og områdene utenfor finnes de fiskeartene som er vanlige langs Norskekysten. Sei, torsk, hyse og lyr er kjent for de fleste. Hekling sv sild er en morsom aktivitet, selv for de mest garvede fiskerne. Utpå sensommeren dukker også makrellen opp. Makrellen er en vilter krabat, som er en opplevelse å fiske med stang! Steinbit, uer og kveite er også muligheter for å fange, om man har lykken med seg! 

Vistenvassdraget med Lakseelva renner ut inners i Vistenfjorden. Her kan man kjøpe fiskekort og prøve fiskelykken i et av Norges naturreservater. En fin opplevelse i flott turterreng. 

Ved Visten Rorbucamping vil man få et inntrykk av hvor overveldende naturopplevelser kan være. Sjøen, flotte fjellformasjoner og uberørt natur er elementer som er med på å skape et minneverdig inntrykk. Turmulighetene i området er mange, og noe for enhver smak! Naturskjønne omgivelser. Vistenfjorden og nærliggende områder er et fint reisemål for de som interisserer seg for dykking, og en tur under vannoverflaten anbefales om man tar turen hit. 

I hovedbygningen er det en stor, og to små selvbetjeningsleiligheter. Disse består av stue med kjøkkenkrok, toalett/dusj, og henholdsvis to og ett soverom. 6 sengeplasser i den største leiligheten, og 4 i de to små. I tillegg tilbyr campingen to hytter - naustet og Håkonstua. Naustet er et båtnaust under leilighetene. Håkonstua består av stue med kjøkkenkrok, toalett/dusj, vaskerom, bod og to soverom. Utenom de seks sengene på soverommene, er det satt inn en køyeseng på boden for bedre soveplass - denne egner seg godt til bruk for de minste i familien - og dermed er det mulighet for overnatting for åtte personer i Håkonstua. Alle hyttene og leiligheten er fullt utstyrte med kjøkkenutstyr, radio og TV. I servicebygget finner du vaskerom med vaskemaskin og tørketrommel. Her er det også tilgjegelige frysebokser. 

 

Visthus Rorbucamping har også en butikk - en vanlig landhandel. Her en det mulighet for innkjøp av dagligvarer, fiskeutstyr, suvenirer, bensin, diesel og annet. 

Visthus rorbucamping
Kartutsnitt over hvor Visthus Rorbucamping er plassert
visthus rorbucamping
Bilde over overnattingsmulighetene - idyllisk beliggenhet
visthus fiske
En tysk besøkende har fiskelykke! (www.visthusrorbu.no)
Turkart Helgeland