Ville Visten

Overnatting og opplevelser nær Lomsdal-Visten nasjonalpark

  • Underkategori:

    • Opplevelsesturisme
  • Eier:

    • Kaia Aarstrand (951 35 863)
  • Sesong:

    • Hele året
Turkart Helgeland Kart Les mer Enkel tur

Ville Visten – Omveien er snarveien til de gode opplevelsene…!
Vi tilbyr overnatting med god standard og båtutleie i umiddelbar nærhet til flotte tur og fiskeområder og et serviceinnstilt og tilgjengelig vertskap!

Aursletta ligger innerst i Vistenfjorden som er omtalt som Norges reneste fjord.
Vil du overnatte et sted «der ingen sku tru at nokon kunne bu», så må du komme hit til ville Visten! Enten med hurtigbåt fra Forvik eller Tjøtta eller til fots over fjellet.  Husk at omveien er snarveien til de gode opplevelsene. Her har vi Strauman Landskapsvernområde og Lomsdal-Visten Nasjonalpark i «hagen» så turmuligheter er det nok av både for store og små. Fra Aursletta er det bl.a merket sti opp til Lakselvvatnet. Det er også mulig å ferdes med båt opp Strauman med lokal kjentmann herfra. Og da har man et godt utgangspunkt for videre tur i nasjonalparken både sør og østover. Snøfjelltind 1072 m.o.h er også en flott tur herfra! Gode fiskemuligheter er også lett tilgjengelig. Ønsker du å fiske i Lakselvvasddraget er dette mulig i tidsrommet 1.juli-15.august. Fiskekort fås kjøpt hos www.inatur.no Båtutleie har vi også. Fra 2019 vil vi dessuten ha utleie av kajakker! 

Det er dokumentert fast bosetting på gården fra starten av 1600-tallet. I tillegg til jordbruket har skog- og treforedling hatt stor betydning for aktiviteten på gården og ellers i Indre Visten. Frem til 2. verdenskrig var Aarstrand gård et knutepunkt for nabogårdene, her var det skole, postkontor, telegraf og butikk. Indre Visten opplevde ei stor fraflytting i etterkrigstiden. I dag er det 6.generasjon og familien på 6 som driver gården med 45 villsau, turisme og båtutleie. Vi har en del eldre bygninger som skal restaureres med tanke på overnatting/turisme.

Vi tilbyr nå overnatting i en flott, selvbetjent sokkelleilighet, med ett soverom (5 sengeplasser og mulighet for ekstraseng), bad, stue og kjøkkenkrok med alt av kjøkkenutstyr.  Oppredde senger og håndklær. Fryseboks og TV. Båtutleie. Her er flere merkede stier og turmuligheter. Gode fiskemuligheter. Og liker du å dykke, er Vistenfjorden absolutt et egnet sted!

Velkommen til ville Visten!

Aursletta
ville_visten_2
Pila viser hvor du finner Ville Visten
ville_visten
Pila viser hvor du finner Ville Visten
Turkart Helgeland