Vevelstad kommune

Vevelstad er en liten kommune målt i innbyggertall, men stor i areal med muligheter for gode og spennende opplevelser. Med beliggenhet midt i Norge, er vi omkranset av en variert og svært raus natur der vel halvparten av kommunen inngår i Lomsdal-Visten nasjonalpark. Her finner du mange innfallsporter til nasjonalparken, med blant annet Bønå, Ausa, Laksmarka, Aursletta, Visten, Visthus, Kilvågen og Andalsvågen.

Til Vevelstad kan du komme med båt, buss eller ferge. Kystriksveien (FV17) går gjennom kommunen fra Andalsvågen i sør til Forvik i nord; en sykkeltur på denne strekningen gir en flott naturopplevelse som kan avsluttes med opphold på Handelsstedet Forvik med god mat og lokal ferskbrent kaffe.

Fra Vevelstad til regionsenteret i sør, er det en reisetid på bare 45 min, medregnet ferjestrekningen Andalsvågen/ Horn. Nordover er det ferjestrekningen Forvik/ Tjøtta på ca.1 time. Forvik/Tjøtta er også bindeleddet innover den vakre Vistenfjorden, som er utgangspunkt for flere turruter, og hvor vi blant annet finner Auslia fjellgård, Bønå Villmarksferie og Visthus Rorbucamping.

Tips en venn  Skriv ut