Vesterbukt Feriehytter

Utleiehytter og opplevelser ved Røssvatnet

 • Underkategori:

  • Utleiehytte
 • Sengeplass:

  • 22
 • Avstand fra parkering:

  • Vei helt fram
 • Sesong:

  • Hele året
Turkart Helgeland Enkel tur Kart Les mer Værmelding

Vesterbukt Feriehytter ligger like ved Røssvatnet i Hattfjelldal kommune på Indre Helgeland, ca. 400m over havet og i en vill og vakker natur omkranset av tinder og høge fjell. I områdene rundt selve Røssvatnet og Vesterbukt Feriehytters anlegg finnes det dessuten vide fjell- og skogsområder med et utall av små og store fiskevatn.

Røssvatnet er Norges nest største innsjø med et areal på 219 km². Fisken i Røssvatnet er kjent både for sin størrelse og sin høye kvalitet. (tekst: Vesterbukt Feriehytter)

Vesterbukt feriehytter har 5 utleiehytter med fra 4 til 6 sengeplasser, hvorav 2 hytter med 2 soverom hver.

Alle hyttene ligger ved gården Vesterbukt, med fritt utsyn utover Røssvatnet. Hyttene har alminnelig godt utstyrt kjøkken, komfyr, kaffetrakter, kjøleskap, dusj, toalett, TV(parabol) og separate soverom med sengetøy.Laken, dyne- og putetrekk kan tas med eller leies hos oss. Hyttene har også tilgang på fryser, utendørs grill og transportabel røykeovn for fisk.Mulighet for å telte på plassen også. Avstand fra hyttene og ned til båtplassene er ca. 200 m.Gratis lån av robåt, og utleie av båtmotor.

Svært gode fiskemuligheter i området. Både Røye og ørret er gode muligheter til å få på flere kg. Dette er en liten spesialitet i Vesterbukt, og det kan være en stor opplevelse i seg selv å bare stå å betrakte de store mengdene fisk og å se de store ruggene som siger sakte forbi.Innenfor radius på 10 km rundt hytteanlegget finnes ca 30 små og større fiskevatn med både røye og ørret. Lenger inne i fjellene finnes det en rekke gode vatn der man kan få de helt spesielle natur- og fiskeopplevelsene. I nærheten av Vesterbukt feriehytter finnes det også 3 elver med meget gode og varierte fiskemuligheter. Fiskekort og jaktkort selges på stedet.

Isfiskesesongen hos Vesterbukt feriehytter er primært i mars og april måned. Vårfisket på isen litt uti april er meget populært. På denne tiden kommer fisken mer i aktivitet og muligheten for storfisk er større. Sommerfiskesesongen starter i midten av juni og varer frem til september.

Ved Vesterbukt Feriehytter er det også et populært jaktområde for rype, storfugl, hare og rev. Mulighet for kjøp av jaktkort på stedet. Det er også svært gode forhold for molter her. Vesterbukt Feriehytter ligger i et fjellterreng med hundretalls fjellvatn, og omgivelsene er idylliske.

Om ønskelig er det også mulighet for å ta kontakt med oss om man skulle ønske guidede fjellturer på de høyeste tindene. Finnes også snøscooterløyper i området, og disse går helt frem til hyttene. Merkede turstier i området. Med variert terreng med både lette og krevende løyper.

vesterbukt
Vesterbukt Feriehytter ligger fint til like ved Røssvatnet. Sort strek er skuterløypa.
vesterbukt feriehytter2
Hytte nr 1 av 5 - Vartfjellhytta
røye
Røye på 3,2 og 2,4 kg - Sommeren 2010
vesterbukt ferie hty
Hyttene ligger fint til
Turkart Helgeland