Vega Opplevelsesferie

Overnatting på Vega

 • Underkategori:

  • Opplevelsesturisme
 • Sengeplass:

  • 22 sengeplasser fordelt over 4 leiligheter
 • Oppvarming:

  • Elektrisk
 • Sesong:

  • Hele året
 • Parkering:

  • Parkering ved rorbuene
Turkart Helgeland Kart Les mer Værmelding

Vege Opplevelsesferie - en ferie for deg som ønsker å se nordisk natur på sitt vakreste! 

Vega opplevelsesferie ligger i porten til Vegaøyan Verdensarvområdet. Vega opplevelsesferie kan tilby sine gjester 2 sjøhus med 2 etasjer i hver, tilsammen 4 leiligheter i begge husene, med 11 rom og 22 sengeplasser. Rorbua og Sjøhuset har begge svært fin beliggenhet ved sjøen. 

Rorbua: Moderne rorbu med 2 etasjer. En leilighet i hver etasje. Høy standard. 

1 etasje er på 60 kvm og fordeler seg på stue, kjøkken, bad og 3 soverom med plass til 6 personer. 

2 etasje er på 75 kvm og fordeler seg på stue, kjøkken, bad, 3 soverom og hems. Plass til 8 personer. 

Begge leilighetene er fullt utstyrt med TV, parabol, oppvaskmaskin, vaskemaskin, frysebokser og kaffetrakter. Stor uteplass med flere bord/benker. Rorbuene har tilgang til badestamp, gassgrill og egen plass for sløying av fisk. 

Sjøhuset: Nyoppsatt i 2011 - svært moderne leiligheter 

1 etasje har 2 soverom med 4 liggerplasser, stue, kjøkken, oppvaskmaskin, dusj, WC og vaskemaskin. Sjøhuset har fin altan/kai i front vedt mot sør.

2 etasje har 2 soverom med 4 liggeplasser, oppholdsrom, tekjøkken, WC og vask. 

Vega opplevelsesferie har mange alternativer når det kommer til aktiviteter.

Gode muligheter for fiske både i innland og i sjø. Vega har mange gode fiskeplasser. De mest vanlige fiskene å være heldige å få på kroken er: torsk, sei, lyr, hyse, kveite, makrell, uer og sild. Er man svært heldig kan man få bromse, steinbitt, lange, flyndre og breiflabb. Muligheter for leie av båt og annet fiskeutstyr. Også muligheter for å være med på guidet tur med en 35 fots sjark. 

Vegas skjærgård er som skapt for kajakkpadling! Her er skjærgården på det bredeste og med størst antall holmer og skjær. Her kan man også padle i trange sund, og raste i lune viker. Vega opplevelsesferie leier ut alt av utstyr en måtte trenge for en vellykket kajakkopplevelse. Finnes også kurs en kan melde seg på, for å finpusse på teknikken. Kurset gir våttkort fra Norges padleforbund. Det går fint ann å fiske fra kajakken.

Vega er også som skapt for sykkelturisme. Her er mange kilometer med vei, med lite kupert terreng og ny asfalt på flere av veiene gjør at sykkelturene blir en fornøydelse. Vega Opplevelsesferie har flere sykkler til utlån. Har man lyst å se mer av Helgaland kan øyhopping være en ide. Hurtigbåten til Sandnessjøen legger til kai bare 1 km fra Vega Opplevelsesferie. Dette, kombinert med ferjer, Hurtigruten eller andre hurtigbåter gir mange muligheter til å hoppe mellom diverse øyer og fastlandet.

Vega har en unik natur. Den karakteriske fjellprofilen gir muligheter for turgåing med forskjellige vanskelighetsgrader i oppmerkede løyper både til fjells, i skog og på mark. Her kan man til det fulle oppleve Vegas mangfoldige og rikholdige fauna og flora. Finnes 16 ulike merkede turløyper på øya, både i lavlandet og til fjells. Gps med innlagte løyper kan leies hos Vega Opplevelsesferie. 

Vega Opplevelsesferie leier også ut dykkeutstyr. Vegas skjærgård er et spennende område for dykking, med muligheter for å se kammskjell, blåskjell, oskjell, seinbitt, flyndre og kveite mm. 

Fra boenhetene er det 200 meter til kafe og Ærfuglmuseumet, 5 km til Gladstad, kommunens sentrum, med flere butikker og bensinstasjon, bank, post, legevakt, politi, kafe, frisør, og kirke. 1 km til hurtigbåt til Ytre Herøysteder og Sandnessjøen, 8 km til hurtigbåt til Brønnøysund, 15 km til ferje til Ylvingen, Horn, Tjøtta. 

VegaOpplevelsesferie2
Idyllisk beliggenhet i vannkanten
vegaopplevesesferie
Kartutsnitt over beliggenhet
vega opplevelsesferie kajakk
Gode kajakkmuligheter
kajakk 2
Skjærgården ligger mektig til
fishing_vega_Norway_740
Fiskemuligheter til 1000
Turkart Helgeland