Vega-ferie

Overnatting på Helgelandskysten

  • Underkategori:

    • Utleiehytte
  • Eier:

    • Peder Magnar Roksvaag
  • Sesong:

    • Hele året
Turkart Helgeland Kart Les mer Værmelding

Vega er et øyrike med 6000 øyer, holmer og skjær som ligger midt i Norge og midt i ærefuglens rike.

Svært gode opplevelsesmuligheter innen fiske, sjø og turer. 

Vega-ferie ligger plassert ved Nes i Vega med mulighet for leie av en rorbu og en hytte som ligger helt i strandkanten.

Rorbuen er en gammel brygge fra 1880 som i 1998 ble renovert og gjort om til feriebolig. Brygga er på 120 m2, og fordeler seg over to etasjer. Rorbuen har 3 soverom, med 6 sengeplasser til sammen. Omgivelsene er idylliske og særpreges av det gamle fiskemiljøet. Fra rorbuloftet er det flott utsikt over skjærgården og havet. Rorbua har en stue med kjøkkenkrok i første etasje. Rorbua har TV, ovn, kjøleskap og fryser. Andre etasje har bad med dusj og soverom. 

Steinbu-hytta ble fremstilt i 2004 og er på 43 kvm. Den har ett soverom + hems med sengeplass til to, stue med åpen himling og kjøkkekrok, og bad og bod. I tillegg disponeres et lite laftet uthus på 15kvm. Hytta ligger på nordsiden av Vega, like ved rorbua og båthavnene, med utsikt utover havet og øyene. 

Når man bor hos Vega-ferie, får man også tilgang til en gratis robåt. Men det finnes også muligheter for leie av større båt med motor om en ønsker det. Tips om gode fiskeplasser henger utenfor hytta/rorbua og tur med sjark er mulig etter avtale.  

Vega er en opplevelsesrik øy, og mulighetene er mange! Er turmuligheter i området, både fjell- og fotturer. Og mulighet å leie sykkel om en ønsker det, for å utforske øya fra sykkelsetet. Finnes merkede turløyper, men også mulig å dra egne veier og utforske. Padling i havkajakk i skjærgården har blitt meget populært og utstyr kan leies flere steder. Er også gode jaktmuligheter for hare, rådyr, gås og rype. Gode fiskeplasser er heller ikke vonde å finne! 

Kontrastene i Vegas natur er store, fra høye fjell til lavland, skog, kalkrike heier og våtmarksområder. Idyllene er mange med langgrunne strender i Eidem i sør, fiskemiljø på Nes og Kirkøy i nord, rullestein og pandoramautsikt på vestsiden og frodig lauvskog, bukter og viker i øst. Øya har et rikt fugle- og dyreliv, med havørna og elgen som majestetiske representanter. Og med interesse av botanikk kan man glede seg over funn av kalkkrevende og varmekjære planter. 

vega ferie
Idyllisk beliggenhet
vega ferie2
Naturskjønne romgivelser
skjergarden
Opplevelseturisme
P9300023
Rorbumiljø på Nes
Turkart Helgeland