Tiplingan skogstue

Utleiehytte nær Børgefjell nasjonalpark

Turkart Helgeland Middels tur Kart Les mer Værmelding Enkel tur

Tiplingan skogstue ligger i Austre Tiplingen landskapsverneområde like ved Børgefjell nasjonalpark. Og er et unikt utgangspunkt for fiske- og naturopplevelser i Børgefjell Nasjonalpark.

Hytta ligger like ved utløpet av Vestre Tiplingen i  typisk fjellbjørkeskog med en god del myr. Terrenget rundt hytta er preget av slake terrengformasjoner og er forholdsvis lett å ferdes i. Hytta er utstyrt med gass til koking og det medfølger båt ved leia.
 
I barmarksesongen kan du starte fra parkeringsplass ca. 3 km øst for Kroken (ved Oksvollen) og følg den godt synlige og klopplagte stien. Først over ei hengbru og videre opp Susenfjellenden, videre i høydedraget på nordsida av Austre Tiplingen og så ned i fjellskogen mellom de to vatna. Fortsett rett fram i stikryss etter ca 9,4 km og videre til Tiplingan skogstue. Total lengde av denne turen er 11 km (les mer).
 
På vinteren er det enklest å kjøre til Storvollen (Sjånes) og følge Tiplingelva til Austre Tiplingen og videre frem til hytta. Derfra er det også muligheter for å leie transport med skuter. Husk søknad til Hattfjelldal kommune.
 
Det er spennende fiske i hele vassdraget og i hele Børgefjell (kun ørret). Få med deg en av toppene i landskapet og nyt utsikten. Børgefjell har også svært lang tradisjon som beiteområde for rein. Vis hensyn.
 
Les mer om Børgefjell nasjonalpark.
tiplingan
DSC_0136
Tiplingan skogstue
100N-0014_DSC
Hytta er et fint utgangspunkt for ferdsel i Børgefjell nasjonalpark (foto: Terje Ravatn)
Turkart Helgeland