Sagmestereidet

Fiskevann

  • Underkategori:

    • Fiskeplass
  • Sesong:

    • Hele året
Turkart Helgeland Les mer Værmelding

Et av områdets beste fiskevann for sjøørret og laksefiske. Fredet område og langt til nærmeste nabo.

Sagmestereidet ligger ytterst i Eidevassdraget mot Hardangerfjorden. 

Sagmestereidet er et typisk smålaksvassdrag der elven passer best for enhånds fluestang eller sluk/mark/spinner. Elva ved Sagmestereide har typisk stein- og berggrunn med kulper for markfiske og stryk for fluefiske. Der elva møter sjøen dannes en forlengelse av elva slik at grensen mellom elv og sjø er 500 meter utenfor elveutløpet. Her er det fine forhold for flue, mark- og slukfiske både fra land og fra båt. 

Normalt oppleves et godt fiske på Sagmestereidet gjennom sesongen. Vanlig størrelse på sjøøreten er ca 1 kg. For laks er vanlig størrelse ca 2 kg.

Ingen reiser uberørt av Sagmestereidet. Uansett vær og vind; når du først har opplevd stedet, vil du ønske deg tilbake! 

Hytta ved Sagmestereidet ligger fritt på høyde med utsyn over Eide-elva og videre utover Hardangerfjorden. Snur du deg østover møter blikket det store, nedre Eidevatnet, omkranset av fjell og med et unikt biologiskt mangfold. Det blir nå vernet som barskogreservat. 

Hytta er på 35kvm, med oppholdsrom med kjøkkenhjørne, samt et soverom. Anneks med to soverom. Vedfyrt bastue, uthus for ved og utedo. Totalt 8 sengeplasser fordelt over hytte, anneks og badstue. Dyner og puter til 6 personer. Hytta er hyggelig innredet og komfortabel med innlagt kaldvann, men uten innlagt strøm. Hytta ligger 250 meter fra sjøen, og 50 meter fra elva. 4 km til nærmeste hytte. Kjøleskap, fryseboks, gasskomfyr med stekovn er i hytta. 

Dette er et fint område for opplevelser! Her er både elg, jerv, gaute og bever i området. Ørn og rovfugler vil man ofte kunne se. Her er et spennende turterreng, og høsten byr på både sopp og bær. Multene her er kjent for å være ekstra gode! 

 

hytte
Hytta ligger fint til (bilde eies av Plahtes eiendommer)
fusj
Fiskemulighetene er svært gode!! (bilde eies av Plahtes eiendommer)
fiskeee
(bilde eies av Plahtes eiendommer)
Turkart Helgeland