Sæterstad gård

Opplevelser i Hattfjelldal

  • Underkategori:

    • Opplevelsesturisme
  • Sesong:

    • Hele året
  • Parkering:

    • Ved gården
Turkart Helgeland Kart Les mer Værmelding

"Der ingen skulle tru, at nokon kunne bu" - Et sted for de som er på jakt etter en annerledels opplevelse 

Sæterstad gård er en fjellgård med tradisjonsmat, opplevelser og overnatting.

Sæterstad gård er en økologisk fjellgård i Hattfjelldal, nær grensen til Sverige. Gården har både geiter, fiskefjøs, eget mikrokraftverk, egen badstu og saltgrotte.Gården selv produserer geitmelk til ost, kjøttet blir til spekemat og røya til prisbelønnet rakfisk. Sæterstad gård tilbyr egen gårdsresturant i vedfyrt bakerovn. 

Det er mange gode muligheter for sommer- og vinteraktiviteter på gården som blant annet fiske, merkede turstier og guidede toppturer i vill og vakker natur. Hattfjelldal har mange flotte fiskevann. De fleste ligger på statsgrunn, og her kreves vanlig fiskekort. Man kan fiske like i nærheten av gården på en av mange vann i nærheten, og mange gode steder for bålplass og kafferast. Det er også flotte forhold for isfiske. Hattfjelldal har også flere skuterløyper som går forbi flere aktuelle fiskevann. Ut i fra gården er det flere merkede turstier i lett terreng. Fra gården er det også god utsikt mot Krutfjellet som kan bestiges for de spreke og eventyrlystne. Det er også muligheter for omvisning på gården om det skulle være ønskelig. 

Sæterstad gård tilbyr overnatting enkeltvis og for større grupper. Det kan også kombineres med servering av måltider. Gården har flere forskjellige overnattingsmuligheter. Både enkeltrom og dobbelrom ved gårdsresturanten, dobbeltrom i det nybyggede Miljøhuset, leie av Furuneset hus med totalt 14 senger, 2 bad, stue, kjøkken, vaskerom med vaskemaskin, og dobbeltrom i kraftverkbygget. Gården har også velutstyrte konferanserom. 

 

sæterstad
Kartutsnitt over beliggenheten
sæterstad gård
Flyperspektiv over gården
sæterstad-4-2
Hovedhuset ved gården
Turkart Helgeland