Rintelen

Topptur i Vefsn

Turkart Helgeland Middels tur Kart Værmelding

Selv om Rintelen ikke er høyere enn 418 moh, så er utsikten herfra ikke å kimse av. Med Toven som bakteppe i vest, kan vi sørover skue Drevjadalføret og Finnknean, i øst Lukttinden og Okstindan og i nord Veten (Hemneshalvøya) og faktisk en del av Svartisen nasjonalpark.

Rintelen har flere ganger vært post i fjelltrimmen for Vefsn, og den er angitt som en middels tur.
 
Beskrivelsen for turen er slik: "Kjør E-6 til Halsøy. Ta av på skilting Sandnessjøen. Etter ca. 12 km, ta til høyre skiltet Elsfjorden. Så til venstre etter nye ca. 4 km, stadig mot Elsfjorden. Kjør nordover ca. 18 km, og ta til venstre mot Dyrhaug (skiltet). Kjør ca. 100 m og ta til høyre mot Enge. Parker på anvist plass. Følg sti sørvestover ca. 350 m til du kommer til lysløypa. Etter vel 500 m i lysløypa, ta av til høyre og følg en godt opptrakket sti fram til Buvegen. Ta til høyre her og så til venstre på skilting Setervegen. Vær oppmerksom ca. 100 m før du kommer til Litlefjelltjønna, ta til venstre i stidelet her. Følg stia videre opp til toppen."
 
Dette er i og for seg en kultursti ettersom det lokale historielaget har merket leia med navneskilt som gjør turen ekstra interessant for den som har sans for slikt.
rintenlen
Kartutsnitt over parkering og adkomst til Rintelen
Buvegen
Buvegen
Okstindan
Okstindan
Turkart Helgeland