Øyøra nærturområde

Nærturområde til Mosjøen

Turkart Helgeland Middels tur Kart

Øyøra nærturområde starter ved Øyøra Friluftsport. Her finner du en parkeringsplass med god kapasitet, men du kan også sykle eller gå fra sentrum. Da følger du gang- og sykkelveien til høyre etter brua - uansett om du benytter den nye eller gamle Øybrua.

Fra parkeringen følger du turveien. Marsøra (les mer) er det enkleste turmålet og passer alle. På Marsøra er det gapahuk, grill, bord og benker.

Hvis du følger turveien inn til Marsøra et par hundre meter, finner du Helgelandstrappa, ei sherpatrapp som i seg selv er et turmål for mange vefsninger. Helgelandstrappa er dessuten utgangspunktet for mange opplevelser og turmål. Her finner du Mosjøen Via Ferrata, en fastmontert klatrerute/jernsti. Naturlige Helgeland tar seg av drift, guiding og booking av disse aktivitetene. 

Når du er på toppen av Trongskardet, kan turen fortsette til Høglivatnet, Storfjellet og Øyfjellvarden.

Den gangen da privatbilen var en sjeldenhet og gamle Øybrua var ny, var Høglivatnet et yndet turmål for Mosjøens befolkning. Høglivatnet er en fin ettermiddagstur. Ryggen som går på siden av vannet kan følges på tilbaketur om ønskelig.
Hvis du heller ønsker å besøke Storfjellet, fortsetter du et stykke på den samme stien som går til Høglivatnet, men tar etterhvert til venstre. Du vil oppleve å gå i en usving før du når toppen av Storfjellet. Litt lengre ned på Storfjellet har Mosjøen Aktivitetspark etablert en zipline som etter en luftig tur over elva Vefsna ender opp ved Fru Haugans Hotell.

En svært populær fjelltur er turen som går opp til fjellet som rager over Mosjøen. Ved Øyfjellvarden får du sjansen til å se hva som faktisk skjuler seg bak fjellet, i tillegg til en fin utsikt over byen og all den flotte naturen som omkranser den.   

Fra parkeringsplassen kan du også ta turen opp til Litjfjellet. Stien har noen bratte heng som må passeres og det anbefales å ta turen når det er tørt og ha gode sko som ikke sklir så lett 

 

Bildet viser turmålet Marsøra i Vefsn kommune
Marsøra1
Bildet viser strandsonen på Marsøra
Marsøra2
Øyfjellet1
Øyfjellet1
Øyfjellet2
Øyfjellet2
Turkart Helgeland