Nedresvanvatnet

Fiskevatn i nærheten av Lomsdal-Visten nasjonalpark

  • Underkategori:

    • Fiskeplass
Turkart Helgeland Krevende tur Kart Værmelding Enkel tur

Turen til Nedresvanvatnet følger ikke sti (delvis synlig rute). I Lomsdal-Visten nasjonalpark vil du finne flere ferdselsleier med dette preget; uten sti, men med enkelte vardesteiner. Det sies om ferdselen i Lomsdal-Visten at den største utfordringen er ikke at man kan gå seg bort, men å gå seg fast. Nettopp på grunn av landskapets ville og egenrådige preg.

Nedresvanvatn ligger på kommunegrensen mellom Brønnøy og Vevelstad like nord for Lomsdal-Visten nasjonalpark. Og det ligger på Helgeland skogselskap sin eiendom, så fiskekort selges av dem (hjemmeside).

Adkomst fra Storfjorden via Klavesmarka: Anker opp eller få noen til å frakte deg til Vågen i Storfjordbotn. Følg den delvis synlige stien nordvestover opp dalen til hengebrua over Klavesmarkelva. Og videre på vestsiden av elva oppover til den åpne hytta i Klavesmarka (se link). Fra hytta fortsetter du nordover til Langvatnet og senere tar du vestover mot vatnet (total lengde ca 5,2 km).

Fra Andalsvågen via Hornstinden: (total lengde i overkant av 10 km).

Fra Langvatnet: Du kommer deg til Langvatnet fra Storfjorden eller Auslia (se turartikkel), videre går du på nordsiden av Fagerjordhumpen, og fortsett nordvestover mot Storhaugvatnet. Ved vatnet dreier du sørover mot Nedresvanvatnet (ca 6 km).

Turforslagene som er beskrevet her, følger ikke stier, - så det er viktig at du gjør grundige forberedelser før du legger ut på tur.
Husk kart og kompass!

Les mer om Lomsdal Visten nasjonalpark.

svanev_1
Delvis synlig rute fra Storfjorden via Klavesmarka
svanev_2
Forslag av rute fra Andalsvågen via Hornstinden
svanev_3
Forslag av rute fra Langvatnet
Turkart Helgeland