Mosjøen Camping - Moldfaråsen

Bynær tur i Mosjøen

Turkart Helgeland Middels tur Kart

Moldfaråsen er et bynært turmål som passer for alle (trilletur med barnevogn) og her har du flott utsikt over Olderskog og Vefsna.

Start fra den store parkeringsplassen øst for Mosjøen Camping - eller annen egnet plass på byflata. Gå over gangbrua og ta til høyre og gå langs Austerbygdvegen, videre opp den litt bratte gangvegen mot boligfeltene på Andås. Når gangvegen tar slutt følger du Inger Aufles veg til endes og tar venstre og siden inn på Anette Sagens veg - ta høyre før Brubakk Maskin og følg den nybygde (2014) vegen, føst forbi Skihytta og fortsett oppover mot det nye høydebassenget ved vegens ende.

Sporloggen som ligger i kartet, fortsetter videre etter den gamle skogsvegen på "baksiden" av høydebassenget, hvor du tar venstre i første krysset og videre ca 80 meter til et utsiktspunkt. Her kan du nå fortsette etter et tråkk som går videre nordvestover på Stortjønnåsen og til slutt ender opp ved restene av stillaset fra den gangen det var hoppbakke i Stortjønnlia. Denne hoppbakken var i bruk til litt ut i 1950-årene, og i 1959 ble stillaset tatt av stormen. 

Les mer om Dolstadåsen nærturområde.

20140829_114725
Utsikt fra midt i
moldfaråsen
Markert er turforslaget
Turkart Helgeland