Mosåsen

Turvei i Vefsn kommune

Turkart Helgeland Enkel tur Kart Værmelding

Turveien fra Litjenget til Mostjønna er en av Mosjøens mest brukte turmål og ligger i Mosåsen nærturområde (les mer).

Turen starter ved Litjenget, hvor det er en stor parkeringsplass for turgåere. Turen starter litt bratt, men flater etter hvert ut. Det går en god, brei vei helt opp, som er delvis asfaltert, og tilrettelagt for rullestolbrukere. Det finnes også en egen parkeringsplass for funksjonshemmede etter bakkene.

Hele veien opp er det også en del stier utenom hovedveien en kan gå for å komme opp til Mosåsen, om en ønsker litt variert terreng. I Mosåsen er det stier for enhver smak, både om en ønsker traktorveier, smale stier, ren skog, eller asfaltert vei.  

Flere plasser på tur opp til Mosåsen, er det utsatt infoskilt, og benker om en ønsker å få med seg litt utsikt over Mosjøen og en pust i bakken. En tur som er god for sjeleroen.

I Mostjønna kan du bade om sommeren og på den delen av tjønna som eies av Vefsn kommune, kan du fiske gratis. Mosåsen er et fint utgangspunkt for videre turstier, og det er mange å velge i. Langvatn gård er en populær tursti som er lettfremkommelig fra Mosåsen, med god gangsti. Her er det også servering på søndager. Spesielt på vinteren er denne turen blitt populær etter oppkjørt skiløype. Andre alternativer fra Mosåsen kan være å gå til Langvatnet, Finhaugen, Langjordsetra, eller Bjørnålia. 

IMG_0213
Utsikt på tur opp (bilde tatt av Charlotte Molden)
IMG_0214
God sti hele veien opp (bilde tatt av Charlotte Molden)
IMG_0223
Oppe ved Skogstua hvor det er servering hver søndag (bilde tatt av Charlotte Molden)
IMG_0227
Gode bademuligheter i idylliske omgivelser (bilde tatt av Charlotte Molden)
IMG_0208
Utgangspunkt for turen - mange valgmuligheter (bilde tatt av Charlotte Molden)
IMG_0209
Stor, fin parkeringsplass ved Litjenget (bilde tatt av Charlotte Molden)
Turkart Helgeland