Mindland rundt

Opplevelsesturisme i Alstahaug kommune

  • Underlag:

    • Asfalt
  • Lengde i km:

    • 20 km
  • Sesong:

    • Hele året
Turkart Helgeland Enkel tur Kart Værmelding

Mindland rundt er en 20 km lang rundtur på ei vakker øy som fortjener mer enn å bare være en kort ferjestopp mellom Tjøtta og Forvik

Man tar utgangspunkt mellom ferjeleiet på Mindtangen. Så sykles det sørover. Ådalen etter 1,6 kilometer, Folla allerede etter 2,3 kilometer. Her kan man se flate gårder så langt øyet kan se, dette er typisk for landbruksøya Mindland. Så til Osberg der det er utsikt innover øya.

På Nordbostad etter 3,4 kilometer er det et kryss med skilt til Ervik ned til høyre. Fin avstikker dit med 1,2 kilometer hver vei. Her var det før i tiden butikk. Tilbake i krysset på Nordbostad fortsetter man ferden sørover Myran med Mælan og Baklia oppe til høyre. Ferden går vestover opp i Braskadskaret, hvor Kruno ligger til venstre og Smalfjellet ligger til høyre. Kruno er toppen med antenneanlegget som vises godt når man drar forbi med ferja. Nå er du på yttersida av Mindland, og man har Ylvingen, Vega og Søla rett fram, med skipsleia i mellom. Videre her får man Brastadfjæra med ei fin bukt og ei halvøy utenfor. En kilometer etter kommer Mindnes. Noen hundre meter videre dreies det mer sør, går det en privat vei ned til Valen. Ca 900 meter ned her bys på gode bademuligheter, men her er det viktig å ta hensyn til at dette er en privat vei med hensyn til dyr på beite.

Etterpå passeres Bjønnskaret, videre etter nesten 14 kilometers ferd kommer Myklebostad. Man kan ta innerveien her(grusvei) eller ta den ytre asfalten retning samfunnshuset på Nordmobostad. Over alt her er det lange flater og solide gårder.

Rundturen på Mindland er i underkant av 2 mil lang, alt etter hvilke stikkveier og hovedveier en velger å følge. Vel verd en dagstur, men vær oppmerksom på at det er ingen butikk på øya lenger, så føde og drikke må medtas.

Mindland
En kommer seg på Mindlandet ved båt/ferje (bilde tatt av Inge Ove Tysnes)
mindland2
Bilde tatt av Inge Ove Tysnes
mindland3
Bilde tatt av Inge Ove Tysnes
Turkart Helgeland