Klubben - Søvikskaret

Tursti i Alstahaug kommune

Turkart Helgeland Enkel tur Kart Værmelding

Dette er en flat og fin tur på drøyt halvannen kilometer hver vei. Den sørligste delen av denne turen nærmest Klubben er for mange nytt terreng, men i gamle dager var dette ferdselsveien.

Starter man fra Klubben på sørsida av Søstrene kan man parkere ved rasteplassen i Klubben og gå 100-150 meter omtrent vestover F17. Følg gårdsveien opp til den gamle husmannsplassen Einangen. Denne ligger så vakkert til at den i seg sjøl gjør det verdt å ta denne turen. Når husene på gården er passert, holder du til høyre i kanten av dyrkamarka. Dette er slåtteland, så ikke trakk midt i i grassesongen. Her er et par alternative veier gjennom Skaret. En telekabel lagt opp i venstre side her gir ei relativt ryddig sti, men gammelveien gikk antagelig til høyre for knausen midt i. Uansett, velg å gå enten til venstre eller til høyre for knausen. Ikke opp på den.

Vi går på venstre side og holder litt til venstre for kraftlinja. Videre framover gir veien seg sjøl og det er for det meste tydelig sti. I perioder hvor det har vært mye regn kan det være fuktig og blautt noen steder, så ta hensyn til dette ved valg av fottøy. Eller du finner lett små omveier rundt det våte.

Ned på søviksida er stia så tydelig at veien gir seg sjøl. Etter hvert mer og mer til høyre i Søvikskaret, hvor det finns en rasteplass. Fortsetter man videre nordover til høyre kommer man til parkeringsplassen. Det kan kanskje høres kjedelig ut, men denne turen anbefales det å gå fram og tilbake. Når du går fra Klubben og nordover har du utsikt mot blant Stortind, Søvik og videre nord. På retur har du en flott utsikt utover mot skipsleia, Offersøy og Tjøtta.

klubben
Bilde: Inge Ove Tysnes
klubben2
Bilde: Inge Ove Tysnes
Turkart Helgeland