Kjørsvikfjellet

Topptur på Helgelandskysten

Turkart Helgeland Krevende tur Kart Værmelding

Kjørsvikfjellet (Kjøsvikfjellet) (495 moh) ved Vik ved Sømna kommune

God og synlig sti. Men kan av enkelte oppfattes som noe lang og ulent terreng. 

Traseen er 4,4 km lang og har en stigning på 484 m. Oppstigningen tar mellom 75 og 120 minutter.

Turen har fin utsikt.

Muligheter for fiske.Steinsvatnet - et fjellvann med ørret som passeres før man er halvveis til toppen. Fiskekort kan fåes kjøpt i sportsbutikken på Vik. 

Første del av turen går i lavlandet fordi jorder, og gjennom skog. Så stiger stien oppover langs en gammel vannrørledning og etterhvert langs en bekk. Bekken renner fra Steinsvatnet som fint fungerer som et turmål i seg selv.

Fra Steinsvatnet stiger stien bratt gjennom bjørkeskog før du kommer til et platå med fin utsikt over Vik. Herfra blir det mer snaufjell. Ofte kommer tåka sigende, men når det er godvær siger tåka videre, og sola kommer igjen fram. Når det virker som man nærmer seg toppen fortsetter stien flatere. Da har du omtrent en kilometer igjen før du kommer til en stor varde som markerer toppen. Ved varden ligger bøker for å registrere seg i. 

Hvordan komme seg dit: 

Kjør RV 17 mot Vennesund. 2,8 km etter at man har passert Sømna Kro og Gjestegård kommer man til Stein. Fjelltrimskiltet står på høyre side av Rv 17.  Følg skilter til oppstart og P-plass.

kjørsvikfjellet[1]
kartutsnitt over stien oppover
utsikt fra kjørsvikfjellet
Fra toppen ser man sørover mot Vennesund og ferjeleiet, Sør-Kvaløya og Leka i det fjerne. Nettopp vært en regnskur, og fjellet ligger vått.
kjørviksfjellet2
Utsikt oppover Bindalsfjorden mot øst, og det midterste fjellet - Skogfjellet
Turkart Helgeland