Holmen Gård

Gårdsturisme nær Lomsdal-Visten nasjonalpark

 • Underkategori:

  • Opplevelsesturisme
 • Eier:

  • Trine Holmen
 • Sengeplass:

  • 55 i hytter og hus
 • Avstand fra parkering:

  • Bilveg helt fram
 • Sesong:

  • Hele året
Turkart Helgeland Enkel tur Kart Les mer Værmelding Enkel tur

Holmen Gård - Stedet for GODE opplevelser! 

Holmen gård skal være en pedagogisk ressurs for skolene i regionen for å kunne gi barn og unge kunnskap om utnytting av lokale naturressurser sett i sammenheng med riktig ernæring. Parallellt med dette satses det på å kunne tilby et småskala reiselivstilbud i området Lomsdal-visten Nasjonalpark, Eiterådalen og Helgeland.

Holmen Gård ligger i Eiterådalen helt sør i Vefsn kommune, 3 mil fra Mosjøen. Eiendommen er 4400 dekar hvorav 205 er dyrket mark, 1310 består av skog og resten er fjell og myr. Eiendommen grenser til et naturreservat og Statsskog, samt to naboeiendommer.

Det er rettighet til elgvall og fiske. Elva Eiteråga renner forbi og er ypperlig for badeaktiviteter, robåt og kano. Det er også litt fisk. Svartjønna er ei tjønn som ligger lett tilgjengelig, hvor det kan fiskes, fortrinnsvis om vinteren med skolebarn.

Det er skogsveier og stier som er velegnet for turer og utfart. Det er også multemyrer.

Fra 2009 har også Holmen Gård tilbydd overnatting på gården enten i lavvoene eller i Gammelstua. Det er 4 lavvoer på området med 12 sengeplasser i hver. Disse er bygd i tre, isolert og har innlagt strøm. Fin å bruke hele året. Er spesielt laget til skoleklasser og andre arrangementer som krever overnatting. Ved overnatting i lavvoene benyttes kjøkken og bad i Øverstua. Øverstuen er et nyrestaurert bygg, på tuftene av den gamle skolestua i Eitrådalen. Øverstuen fungerer idag som et serveringsted ved arrangementer på gården. Gammelstua er også nylig restaurert med innlagt bad(tidligere var det bare strøm og vann). Gammelstua inneholder idag 3 soverom med 10 sengeplasser. Den brukes til overnatting og kiosk/gårdsbutikk ved arrangement. Holmen Gård tilbyr også møtelokaler for inntil 15-20 personer.

Ved gården er det også bål-plass, gapahuker ved elva, flere merkede turstier og naturlekeplass.

Holmen Gård blir også brukt som pedagogisk ressurs i Vefsn. Målet med dette er å gi barna en mulighet til å bringe teorien ut i praksis. Holmen gård arrangerer også aktivitetsleier for barn og unge mellom 8-14 år i sommerferien. Her tilbys aktiviteter som klatring, ridning, matlaging, fri lek, elevaktiviteter, toppturer og sosiale samlinger rundt bålet.

holmengård
prosjekt_holmen
_8
Turkart Helgeland