Hjartåsen

Post nr 13 i 2021

Fjelltrimmen Enkel tur Kart Les mer

Stier som er merket i kartet er beregnet for sommer/barmarksferdsel.

Hjartåsen gir en fantastisk utsikt utover Vefsnfjorden, spesielt i finvær eller når sola forsvinner i fjellene.  En lett tur, som passer godt for barnefamilier. 

Turen starter ved Krinkelkroken barnehage, i Kulstadlia i Mosjøen. Her er det en god og brei grussti, som går igjennom skogen, til man kommer til en åker, her blir stia breiere, og går over til en traktorvei med grus, denne traktorveien skal følges til en kommer på en bakketopp, og så skal en holde til venstre, og et hvitt hus på høyre side kommer til syne, her begynner stia inn i skogen. 

Stia inn i skogen er smal, men godt synlig. Det er utlagt planker over de våteste partiene, og høgd en del trær for at det skal bli bedre fremkommelig. Stia er tydelig hele veien opp, og ved veiskiller skal en alltid holde til høyre for å komme til Hjartåsen. Stigningen kommer ganske brått på, men varer ikke lenge, før det flater ut jo lengre mot toppen man nærmer seg. Men absolutt en tur man kjenner godt i føttene! 

På Hjartåsen er det hengt ut flere trimpostkasser som en kan skrive seg inn i. Det er også flott å fortsette turen innover i fjellet, etter man er kommet opp. 

Total distanse ca. 5,5 km.

Telerik
Markert er turforslaget
Turkart Helgeland