Gjelåsen

Turmål i Vefsn

Turkart Helgeland Middels tur Kart

Gjelåsen er en høyde rett øst for Kvalforssetra i Tverrådalen. Oppe på Gjelåsen er det fantastisk utsikt mot Mosjøen i Nord og innover Eiterådalen i Sør. Fin og lett stigning på sti nesten hele veien, men unntak av noen bratte kneiker og utydelig sti på slutten opp mot selve Gjelåsen.

Følg Vestersidvegen (FV244) og ta av mot Tverrådalen etter ca 4km, følg Tveråvegen i 8km til Kvalforssetra. Turutgangspunktet for turen er fra bommen (ikke skiltet parkering) ved skytebanen som ligger på andre siden av veien for huset på Kvalforssetra.

Følg grusveien inn til skytebanen og fortsett på tydelig traktorvei sørover. Traktorveien svinger etter hvert øst og dreier nordover rundt høyde 218, her tar du av veien over på sti som fører opp til høyde 218. Allerede her er det flott utsikt. Fra høyde 218 er stien noe utydelig men går nordover i retning Gjelåsen. Gå opp på vestsiden av åsen. Nyt 360 graders utsikt! Husk at skytebanen ligger rett vest for Gjelåsen, så vær obs på denne hvis du går en annen vei.

God tur!

Gjelaasen baalplass
Forseggjort bålplass (foto: Stian Iversen)
Gjelaasen rasteplass
En rasteplass ved Gjelåsen (foto: Stian Iversen)
gjelåsen
Markert er turforslaget.
Turkart Helgeland