Brygga og Naustet - Vega

Overnatting på Helgelandskysten

  • Underkategori:

    • Utleiehytte
  • Sesong:

    • Hele året
Turkart Helgeland Kart Les mer Værmelding

Brygga og Naustet er to rorbuer som ligger midt i et idyllisk rorbumiljø på Nes i Vega.

Brygga og Naustet ligger i et område med tusenvis av øyer, holmer, og skjær i svært naturskjønne omgivelser! Her ligger alt til rette for en fantastisk båttur for å utforske skjærgården. Gode jakt og fiskemuligheter i området. Hos Brygga og Naustet på Vega kan du oppleve kystkultur på sitt beste. 

Brygga:

Øvernessbrygga er ei brygge fra 1950 - tallet som er totalrenovert i 2006. Rorbua har to etasjer, og plass til 8 personer. Den opprinnelige byggestilen er bevart. Fra kaia kan man nyte pandoramautsikt til det som skjer i havna og om kvelden kan en se kveldssola gå ned i havet, fra egen kai. Brygga er fordelt over to etasjer og har kjøkken(komfyr, kjøleskap,oppvaskmaskin og kaffetrakter), bad med wc og dusj, gang, stue, og 4 soverom. Brygga har også tv, sterio og dvdspiller. Brygga ble renovert i 2012 med nye gulv i stuen, og fliser på badet. 

Naustet:

Naustet er en rorbu som er bygd inntill et 1800 - talls naust. De gamle grunnsteinene er funnet og det nye tilbygget er bygd på disse. Det er nå blitt en moderne rorbu på 50 m2. Tradisjonell gjennomført byggestil. Rorbuen er fordelt over to etasjer og har egen kjøkkenkrok utstyrt med komfyr, kaffetrakter og kjøleskap. I stua er det en koselig sofakrok, bad med dusj og toalett. Egen tv, dvd og sterio. To soverom med 5 sengeplasser. 

Begge rorbuene har tilgang til vaskemaskin, tørketrommel, og fryser. I gamledelen av naustet er det også mulighet for å tilberede slakt o.l. Robåten som ligger ved kai, disponeres fritt av gjestene. Mulighet for leie av båt med 15 hk motor. Bensinpriser kommer i tillegg. 

Brygga og Naustet ligger i idylliske omgivelser, med gode turmuligheter i området. Området er også fint for å bade. 

kart
Kartutsnitt over hvor Brygga og Naustet ligger på Vega
brygga og naustet
Brygga ligger idyllisk til
nyte solnedgang fra egen brygge
Mulighet for å nyte kveldssola fra egen kai
Turkart Helgeland