Brygga Dønna

Overnatting på Dønna

  • Underkategori:

    • Utleiehytte
  • Sesong:

    • Hele året
  • Parkering:

    • Parkering ved Brygga
Turkart Helgeland Kart Les mer Værmelding

Brygga Dønna ligger idyllisk til like ved vannkanten! Svært gode fiskemuligheter i området. 

Naturskjønne områder, og mulighet for badestamp, eget sløyerom, utegrill, grillhytte og høy standard på leilighetene og rommene. 

En opplevelse i seg selv å bo ved Brygga Dønna! 

Meget fint beliggende i rolige omgivelser på østsiden av Dønna på Helgeland ligger Brygga. Brygga består i dag av hovedbygning med 5 leiligheter på 50-60 kvadratmeter og Naustet med 1 leilighet på 40 kvadratmeter pluss hems og 2 enkle rom. I hovedbygget finnes konferanserom for inntil 50 personer. På området ligger også Rorbua som kan benyttes til konferanserom for inntil 20 personer og er spesielt godt egnet til festlige anledninger i ekte “rorbumiljø”. På ute området finnes eget grillhus, utepeis og badestamp.

God utsikt fra Brygga! Den velkjente Dønnamannen sees godt fra sin beste vinkel fra Brygga. Samt flere kjente fjell og områder som Sjånes, Vågen og Holmen. 

Brygga ligger 25 minutters ferjetur og 10 minutters biltur fra Sandnessjøen. Brygga egner seg godt om man skal på øyhopping på Helgeland!

Brygga ligger i et område med rikt fugleliv og gode fiskemuligheter. Her vil man se havørn hver dag. Mulighet for å få fisk fra bryggekanten, men om man vik ta seg en tur på fjorden kan man leie båt. På anlegget finnes sløyerom der en selv kan gjøre fangsten middagsklar.

Dønna er rik på jakt og fiskemuligheter. Båt kan leies, selv om man ikke trenger det da fisken som regel står tett like utenfor flytebryggene. Fjorden er også rik på krabber når høsten setter inn. Dønna er spesielt kjent for sin hare og rådyrjakt. Brygga er ett godt utgangspunkt for sentrale jaktområder og ett ideelt sted å samle jaktgjengen på etter endt tur i skog og mark. Da kan Brygga tilby ett varmt stampbad, noe godt på utegrillen eller i grillhytta og noe forfriskende å drikke.

I samarbeid med lokale aktører kan Brygga Dønna skreddersy ett spennende aktivitetstilbud på land eller sjø. Det kan være en busstur på Dønna med besøk av Dønnes kirke, tur på Dønnesfjellet, bestigning av Dønnamannen, fisketur, kajakkturer, tur til øyene omkring Dønna med motorbåt/seilbåt, dykking, eller sea- rafting er noen av de aktivitetene de lokale på det varmeste kan anbefale.

Hvis man ikke ønsker å foreta de store utfluktene, er en gåtur i området omkring Brygga selvsagt mulig. I området kan man bevege seg fritt med tilgang til natur med fjellpartier, myr, eng og fiskevann der det er mulig å få tillatelse til fiske ørret og ferskvannsrøye.

brygga dønna
Flyperspektiv over Brygga
brygga dønna - fiske
Svært gode fiskemuligheter
brygga dønna - badestamp
Etter en hard tur fine omgivelser, eller en tur på havet, kan man slappe velfortjent av i stampen.
utleie-rom-hytter dønna brygge
Bryggen ligger idyllisk til
Turkart Helgeland